Ce citesc

Into The Magic Shop

Into The Magic Shop de James R. Doty MD este o carte de care am auzit prin intermediul fandomului BTS care a facut legatura intre aceasta carte si un video de prezentare, iar dupa ce am cautat-o pe Goodreads, m-a atras foarte mult description-ul, asa ca am zis sa ii dau o sansa, chiar daca nu este un gen pe care il citesc de obicei, fiind mai degraba adepta fantasy, YA sau chiar adult.

Initial am inceput primul capitol cu o mica reticenta, nestiind exact la ce sa ma astept, insa am fost luata prin suprindere de cat de interesanta, trista si dura este povestea medicului neurolog James R. Doty si cum a invatat “magie” cu ajutorul lui Ruth, o batranica la un magazin de magie pe care a intalnit-o intr-o zi cand avea nevoie de un deget de plastic.

Nu vreau sa dau spoilere, insa este genul acela de carte ce reuseste printr-un fel sa te faca sa incerci si tu ceea ce a incercat James si sa iti deschizi inima.

Mi-a placut foarte mult ca aceasta carte nu a fost una plina de termeni medicali, ci mai degraba o poveste a unei calatorii interioare de la un copil fara viitor, dintr-o familie saraca, pana la un neurochirurg de succes.

Desigur ca sunt cateva parti din aceasta carte ce m-au lasat asa intr-un impas si aveam momente in care lasam telefonul din mana (am citit pe aplicatia Kindle) si ma uitam pe pereti sau in intuneric si ma gandeam la ceea ce am citit.

Au fost momente in care m-am regasit in James, in gandirile sale si in durerile interioare, sau am gasit acolo parti din trecutul meu, iar vazand ca nu numai James, dar si eu am trecut peste greutati si faptul ca am crezut in propriile forte si am fost optimista, mi-a oferit o mica speranta ca viitorul este unul mai bun.

Detalii carte

Nume complet: Into the Magic Shop: A Neurosurgeon’s Quest to Discover the Mysteries of the Brain and the Secrets of the Heart

Autor: James R. Doty MD

An aparitie: 2016

Goodreads | Amazon | Elefant | Okian | The Book Depository 

Ecaterina

Blogger necenzurat, fara rusine si cu destul de mult tupeu. Scriu tot ce imi trece prin cap si nu imi e teama sa folosesc tastatura din dotare.

You may also like...