Noul Death Note de la Netflix

death note netflix

Daca nu stiti deja, cei de la Netflix au avut un gand asa pe WC sa americanizeze seria Death Note, care stim multi ca este un anime extrem de popular atat in Japonia, cat si in restul lumii. Si daca nu ai vazut Death Note pana acum, iti recomand sa vezi anime-ul si fimele. Crede-ma ca merita.

Eu am citit si manga, am vazut anime-ul de nenumarate ori, la fel si filmele. E o serie draga mie, datorita plot-ului si faptului ca te tine prins in actiunea prezentata si iti pune si mintea la contributie putin, fiind un thriller psihologic unde prezinta un tanar ce are tendinta de a se comporta ca un zeu, desi este un muritor de rand, atunci cand pune mana pe un carnet ce poate curma vieti.

Am recomandat intotdeauna anime-ul si filmele, tocmai datorita complexitatii acestora. Iar atunci cand am aflat ca Netflix doreste sa aduca pe micile ecrane Death Note, m-am gandit ca va fi ceva interesant, cu un mic twist, gandindu-ma la fabuloasele seriale create de acestia care au reusit sa capteze atentia tuturor consumatorilor. Si cand am avut sansa sa vad trailerul, imi venea sa imi scot ochii.

Nu are niciun sens, pare facut asa doar de dragul de a-l face, si chiar sper sa reuseasa cei de la Netflix sa imi arate ca nu e adevarat, prin a face din Death Note-ul asta ceva minunat si sa nu se abata prea mult de la esenta personajelor.

Si iata de ce cred ca e o mizerie din ce am vazut in trailer.

  • Yagami Light e Light Turner. Asta e cel mai cretin nume ever. Serios. Din Yagami in Turner. Jesus Christ…
  • Sunt 3 persoane ce nu sunt albe in tot serialul. L e negru, Watari si inca un tip sunt asiatici. Das it.
  • Un american de origine asiatica, actorul Edward Zo a aplicat pentru o auditie. L-au refuzat pentru ca e “prea asiatic”. Are you like fucking kidding me?
  • Presimt ca va fi un Dragon Ball 2.0. Adica o porcarie de serial. Desi Dragon Ball a fost film.

This would have been an amazing opportunity for an actor of colour, for an Asian actor, to take the global stage and break barriers and break stereotypes… (but) they were not looking to see Asian actors for the role of Light Yagami. ~ Edward Zo, Racist Hollywood? Death Note Whitewashing, YouTube, October 9th 2015

Si chestia care ma enerveaza cel mai tare nu e ca L e negru sau ca au schimbat numele lui Light. Ci faptul ca sunt asa de rasisti astia la Hollywood, incat au decis din TOTI actorii asiatici sa aleaga un caucazian. Ceea ce e asa de trist, mai ales pentru fanii Death Note ca si mine.

Singurul lucru bun din tot serialul asta din punctul meu de vedere e Willem Dafoe ca Ryuk. Sper sa nu fie de rahat, pentru ca Ryuk a fost si inca este shinigami-ul meu favorit pentru ca printre toate personajele complexe, el e un zeu al mortii simplu care doar iubeste merele.

Ma voi uita la primul episod, macar sa vad ce si cum si daca chiar isi bat sau nu joc de serie. Nu am deloc asteptari de la serial, la fel cum am fost un pic sceptica si in privinta Shadowhunters. Ma rog, eu sunt sceptica in privinta serialelor luate dupa anime sau carti oricum, pentru ca am asa un pitic pe creier cum ca filmul sau serialul trebuie sa fie canon.

Voi asteptati sa apara Death Note? Ce parere aveti despre trailer si intreaga situatie?

2 Replies to “Noul Death Note de la Netflix

  1. Pentru Defoe m-aș risca sa mă uit. Ai văzut tu film prost cu el? Cred că ridică mult ștacheta. Iar dacă popândăii ceilalți au un dram de minte pe să învețe multe de la el.

Daca ai ceva de zis...