Generatia celor care nu-si mai dau interesul

generatia baepsae

Generatia celor care nu-si mai dau interesul. Cam asa sunt vazuti cei din generatia mea si cea a anilor 2000.

Nu ne mai dam interesul din punctul unora de vedere, special pentru ca mass-media ne arata ca suntem asa. Perle de la BAC, perle de la Evaluarea Nationala, copii putini care iau BAC-ul pentru ca nu mai sunt profesorii buni si parintilor li se rupe, si multe alte exemple.

geeratia baepsae

Dar nu e asa. Generatia mea munceste de le sar capacele, plateste taxe si impozite, plateste rate pentru o casa, dar in acelasi timp nu uita sa zambeasca, sa fie fericiti asa cum pot. Cei care vin vor face la fel, vor munci pe rupte, se vor distra si isi vor face familii. stiu ca nu pare, dar doar pentru ca vedem cativa care sunt delasatori, nu inseamna ca toti sunt o apa si un pamant. Poate trebuie sa vedem si noi padurea din spatele copacilor.

De curand am citit versurile celor de la BTS pentru melodia Crow-Tit/ Silver Spoon si va jur ca intr-un fel sau altul am simtit cum si generatia mea este vezuta asa.

Iata un exemplu:

At my part time job, it’s “all for experience”.
At school, there’s the teachers.
My superiors use violence.
In the media they go on about “the generation that’s given up.”

Spuneti-mi mie ca nu va regasiti macar un pic in versurile astea. Well, violenta fizica e putin cam mult, dar totusi exista locuri de munca unde exista violenta verbala. Exista profesori care-si bat joc, exista joburi prost platite – pentru “experienta” si exista mass-media ce manipuleaza pe toti.

Si nu, asta nu e un articol care sa ii faca pe altii sa se simta mai bine ca ei sunt ok. Iata o alta strofa din Crow-tit care e chiar interesanta.

They call me a try-hard.
Our generation has had it hard.
Hurry, chase ‘em.
My teachers were born with a silver spoon.generatia baepsae

Si ca tot sunteti aici, ascultati si melodia in timp ce cititi versurile. 😉

Gif-urile sunt din video-ul asta.

Daca ai ceva de zis...