diagrama evaluare nationala
De-ale mele

#EpicFail de Evaluare Nationala

Examenul de Capacitate. Examenul de Evaluare Nationala. Examenul suprem care face ca nadragii unui copil de 14 ani sa tremure pe el. Examenul vietii de copil la primul buletin care va decide la ce liceu va ajunge si daca va fi un om cu carte.

Asa ca saptamana asta se da Evaluarea Nationala. Si a fost examenul la matematica, pe care eu l-am urat intotdeauna, desi am ajuns la mate-info. Si se da minunatia asta de subiect:

diagrama evaluare nationala

Aparent vreo 30.000 de copii care au semnat o petitie cretina nu au fost in stare sa rezolve chestia asta. care da rezultatul mura-n gura. Legenda scrie clar ca fiecare bara reprezinta nr de elevi. Iar diagrama are 2 axe: axa verticala care reprezinta NUMARUL DE ELEVI si cea orizontala care reprezinta NOTELE PRIMITE. Probabil prostanacii aveau nevoie sa li se explice exact ce reprezinta fiecare axa, altfel nu imi dau seama.

Intrebarea era cati copii au luat nota 5. Iar raspunsul este: 

REZOLVARE DIAGRAMA EVALUARE NATIONALA

Este:

adi despot

Serios acum… Cum poti spune ca acel exercitiu este dificil daca tu nu esti in stare sa citesti un grafic de cacat? Si asta dupa ce ai tai cel mai probabil au bagat bani in meditatii ca tu, fiinta blanda, sa iti iei Capacitatea examenul de Evaluare Nationala si sa mergi la un liceu bun.

Si vis-a-vis de liceu si diplome, o sa scriu in curand un nou articol. Asta pentru ca simt nevoia ca trebuie sa zic asta.

Ecaterina

Blogger necenzurat, fara rusine si cu destul de mult tupeu. Scriu tot ce imi trece prin cap si nu imi e teama sa folosesc tastatura din dotare.

You may also like...

4 Comments

 1. E usor sa dai cu pietre si sa spui ce destept esti.
  Exercitiul e ambiguu si are marele defect de a nota capacitatea de a gresi a unui elev, nu cat stie el efectiv.

  S-au dat exercitii in care graficul era invers (erau in culegerile oficiale pt capacitate). Serios, de ce crezi ca rezultatul e 3 si nu e 8? Pt mine e la fel de probabil sa fie 8.

  Exercitiul e dat de profesori care se baga in seama. Au acoperire regulamentara, nu pot fi sanctionati, dar e clar ca au vrut sa-si dea importanta.

  1. ecaterina says:

   Serios? ala e un grafic greu? Iti zice si clar in legenda ca albastru = nr de elevi care e o bara verticala. barele sunt verticale, nu orizontale. nu trebuie sa fii Einstein ca sa te prinzi ce reprezinta fiecare bara.
   Si daca faci un calcul la cati elevi sunt in total, din nou, iti dai seama care axa e cea corecta.
   Nu e fizica cuantica, e logica. Si da, uneori in matematica e nevoie de logica, mai ales cand lucrezi cu diagrame.

   1. In principiu sunt de acord: matematica e logica. Pe de alta parte asa trebuie sa fie educati elevii 4 ani de zile, nu bagi chestii de genul direct la examen.

    1. ecaterina says:

     Nu am zis ca sistemul si profesorii sunt sfinti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *