jobul perfect
De-ale mele

Jobul perfect

Stiti voi vorba aia “Atunci cand faci ceva ce iti place, nu mai e job“? Bai si cine a zis chestia aia mare dreptate a avut. Cum m-am prins eu? Pai simplu, am dat peste jobul care chiar imi place si ma pasioneaza.

Inca de acu 5 ani jumate cand am dat drumu’ la freakyvampire.wordpress.com am simtit ca scrisul e cea mai buna terapie. Si chiar am folosit asta ca terapie si m-a ajutat sa trec peste multe lucruri rele din viata mea. Cred ca blogul meu (chiar daca am avut 4 url-uri tot un singur blog ramane) e cel mai mare si important proiect pe care il am.

Asa ca anul trecut cand am ramas fara job pentru ca firma pentru care faceam outsourcing s-a inchis (voi scrie despre asta intr-un alt articol) am inceput sa caut tot mai multe joburi in copywriting, content writing, social media si tot ce e legat oarecum de blogging, sperand ca voi gasi ceva.

Au urmat o gramada de luni de interviuri, dezamagiri, sperante desarte si chiar un interviu ciudat, pana am dat peste locul unde sunt acum angajata. Desi in fisa jobului scrie ca sunt copywriter, am avut sansa si ocazia sa aplic tot ce am invatat de pe la toate conferintele si evenimentele la care am fost, inclusiv ce am aplicat pe propria piele, si sa evoluez eu ca persoana.

De asemenea, am mai invatat o gramada de lucruri despre WordPress, mai ales dupa ce am ajutat la mutarea unui website, manual. Si am reusit sa il mut intr-o saptamana jumatate, un website destul de complex, cu pagini greoaie, pline de documente si imagini. Care probabil mi-a scos peri albi, dar atunci cand am terminat de uploadat tot si l-am facut perfect, nu va pot descrie ce sentiment de fericire si mandrie m-a cuprins.

Si pot spune ca in fiecare dimineata, indiferent cat de obosita as fi, atunci cand ajung la birou si deschid calculatorul in timp ce beau din cafeaua de dimineata, totul trece si ma simt mult mai bine, iar timpul pur si simplu zboara. Poate asta inseamna sa faci ce iti place.

Nu zic ca a fi copywriter e job usor. Nu poti fi bun la asta daca nu ai cat de putin o pregatire inainte, de preferabil pe propria piele, multe injuraturi si nervi, si momente in care poate iti vine sa zici fuck this shit. Si doar dupa ce treci prin aceste momente poti zice ca esti pregatit sa lucrezi ca si copywriter.

Asta e jobul perfect pentru mine? Asta e calea pe care o voi urma pana la pensie? Habar n-am sincer, dar in momentul de fata, asta simt eu ca pot face, ca imi doresc sa fac si in viitorul apropiat (~5 ani). Ce va fi mai tarziu, nu stiu.

Articol inspirat de articolul lui Mihai

Ecaterina

Blogger necenzurat, fara rusine si cu destul de mult tupeu. Scriu tot ce imi trece prin cap si nu imi e teama sa folosesc tastatura din dotare.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *