k-pop
Ce ascult De-ale mele

5 trupe de k-pop pentru noii ascultatori

Cine ma cunoaste, stie ca eu ascult extrem de mult k-pop in ultima vreme. Si o fac pentru ca suna misto, chiar daca sunt nevoita sa caut traducerea versurilor si mai iubiesc muzica asta pentru ca videoclipurile sunt absolut fenomenale, pline de culoare si destul de elaborate – chiar si versiunile coreografice.

1. Bangtan Boys (BTS)

(Hangul: 방탄소년단; RR: Bangtan Sonyeondan; lit. Bulletproof Boy Scouts)

Este o trupa de 7 baieti ce au semnat cu Big Hit Entertainment. Acestia au debutat in vara lui 2013 cu melodia No More Dream de pe albumul 2 Cool 4 Skool. E putin spus ca ei sunt trupa mea favorita, eu ascultand zilnic ultimul lor album.

Desigur ca si ultimul videoclip al lor, Save Me m-a distrus psihic, la fel cum Fire a facut-o cand a iesit.

2. Girls’ Generation aka SNSD

(Hangul: 소녀시대; RR: Sonyeo Sidae)

Este un grup de 8 fete semnate cu SM Entertainment. Ele au debutat in 2007 cu albumul omonim. Au un stil mai interesant, ele cantand bubblegum pop si electropop. Melodia favorita de la ele e Catch me if you can- varianta in japoneza.

3. 4 MINUTE

(Korean: 포미닛)

Este o trupa de 5 fete ce au semnat cu Cube Entertainment si au debutat in 2009. Cel mai mult de la ele imi place melodia Crazy datorita beat-ului misto. Dar cel mai mult imi place HATE datorita mesajului I hate you / I don’t need you si ca e produsa de Skrillex.

A, si Hyuna a aparut in Gangnam Style alaturi de PSY si are si ea o cariera solo foarte misto.

4. 2NE1

(Korean: 투애니원, IPA: [tʰu.ɛ.ni.wʌn])

Este o trupa de 3 fete (inainte erau 4, dar una a plecat) ce au semnat cu YG Entertainment in 2009. Nu prea am ascultat la incept foarte multe melodii de-ale lor. Dar cred ca cea mai empowering si misto melodie de la ele e I AM THE BEST.

De asemenea, odata cu ascultatul tuturor fetelor, mi-au sarit in ochi si melodiile solo ale lui CL care au un vibe asa de misto cu o combinatie de R&B si k-pop care parca te fac sa te simti mai bine. Ea a colaborat cu Skrillex si cu Diplo si a aparut in ultimul hit al lui PSY – Daddy.

5. BIG BANG

(Korean: 빅뱅)

Este o trupa de 5 baieti creata de YG Entertainment in 2006. Acestia au melodii destul de variate, de la balade la R&B. Mie cel mai mult de la ei imi place melodia BANG BANG BANG pentru ca are un stil interesant, e mai dark putin si mai agresiva. Dar si balada Let’s Not Fall in Love imi place la nebunie.

Sper,dragii mei, ca aceste recomandari va vor ajuta cat de putin sa imbratisati acest stil muzical si sa dati peste alti artisti care sa va placa mult de tot.

Ecaterina

Blogger necenzurat, fara rusine si cu destul de mult tupeu. Scriu tot ce imi trece prin cap si nu imi e teama sa folosesc tastatura din dotare.

You may also like...

2 Comments

  1. Ador trupele astea <3

    1. ecaterina says:

      si eu. si eu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *