citesc
Ce citesc

La Limita – Diana Farca

la limita de diana farcaNume: La Limita

Autor: Diana Farca

Data publicarii: 26 iunie 2015

Editura: Marineasa

Rating Goodreads: 4.08 /5

Ratingul meu: 4/5

O puteti gasi pe: Goodreads | Diana Farca |

Blurb: 

La limită e primul meu roman de ficțiune, care surprinde lucrurile fără de care oamenii nu pot trăi și lucrurile cu care aceștia nu pot trăi. Textul reprezintă o călătorie fascinantă în viețile celor puși față în față cu abandonul, care înlocuiesc suferința cu acceptarea. Am scris cartea departe de acasă, în Suedia. Gerul năprasnic și distanța de oamenii iubiți te inspiră. Scrisul mi-a fost terapeut. Nu mă pierdusem, însă m-am regăsit printre rânduri. Sper ca romanul să vă ajute să vă redefiniți limitele!

Review:

Am aflat de Diana de la Luciana care m-a luat de o aripa la lansarea cartii. A fost un moment superb unde m-am simtit foarte bine. Asa ca am pus gheara pe un exemplar. Si cam mi-a luat ceva sa o citesc, din varii motive.

Cartea mi-a placut mult de tot, povestea dinauntrul sau fiind una placuta, interesanta si care te facea sa vrei mai mult. Dupa o perioada in care am citit asa cum apucam, am inhalat la propriu ultima parte a cartii. Povestile din vremea comunismului din Romania din viata lui Albert se contopesc perfect cu prezentul si faptul ca Pustiulica il face mai bun pe Albert si mai putin singuratic, aducandu-i un plus de fericire acestuia in sufletul sau.

Recunosc ca au fost cateva momente in carte in care habar n-aveam cine ce spune si in ce plan suntem, de aceea am decis sa scad o steluta din rating. Poate sunt dura, insa confuzia asta a aratat ca asta e cartea de debut a Dianei.

De ce v-o recomand? Simplu. Pentru ca e o carte nostalgica, o carte ce va arata doua suflete de generatii diferite, insa extrem de asemanatoare, iar privind conexiunea dintre cele doua personaje principale si felul cum acestia isi tes relatia, iti va umple inima de fericire.

Finalul este unul destul de dur, trist, dar promitator si luminos. Nu voi spune nimic altceva despre acesta, ci va voi lasa pe voi sa descoperiti.

Ecaterina

Blogger necenzurat, fara rusine si cu destul de mult tupeu. Scriu tot ce imi trece prin cap si nu imi e teama sa folosesc tastatura din dotare.

You may also like...

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *